Category

Geen categorie

27 februari 2021

4 redenen waarom een gaming PC een mooi koopje is

Vaak denken mensen bij gamen aan een game console, zoals de PlayStation of XBox. Maar gamen wordt ook veel gedaan op de PC. Sterker nog, console gamers en PC gamers proberen elkaar vaak wijs te maken dat hun game ervaring de beste is. Nu gaan wij daar niet over oordelen, immers heeft ieder z'n voorkeur. Maar gamen op een gaming PC is toch wel iets heel moois en elke fanatieke gamer zou het een keer geprobeerd moeten hebben. Daarom zetten we hier een aantal redenen op een rijtje warom een gaming PC en mooi koopje is.

Veel betere graphics

Een van de redenen waarom veel gamers weg zijn van gamen op de PC, is de grafische kwaliteit. De graphics van games voor de PC gaan echt een stap verder dan de graphics voor console games. Dat komt omdat een gaming PC veel krachtiger is dan een console en daardoor deze games op veel hogere resolutie kan draaien. Dus als je van de beste grafische kwaliteit houdt, is PC gamen zeker iets voor jou.

Muis en toetsenbord voor uitgebreide besturingsmogelijkheden

De reden waarom sommige console gamers wat terughoudend zijn over PC gamen, is omdat je gebruik maakt van muis en toetsenbord om het spel te kunnen besturen. Als je gewend bent aan het gelimiteerde aantal knoppen op een console, dan komen de vele knoppen op het toetsenbord in combinatie met een muis misschien wat ingewikkeld over. Maar eigenlijk bieden een muis en toetsenbord veel meer mogelijkheden als het aankomt op besturing en shortcuts. Je zult er in het begin misschien nog wat aan moeten wennen, maar uiteindelijk voelen zelfs First Person Shooters spelen met muis en toetsenbord als een verrijking.

Online gamen is gratis

Bij  console games komt het geregeld voor dat je extra moet betalen om online te kunnen gamen. En zelfs voor multiplayer moet je soms extra betalen. Bij PC games is dit tot nu toe niet het geval. Online gamen en multiplayer zitten beide inbegrepen in het spel wat je koopt. En online gamen tegen je vrienden en andere mensen is nou eenmaal veel leuker en spannender dan in je eentje tegen de CPU. Met PC gamen bespaar je per spel dus uiteindelijk op best wel wat geld als je van online gamen houdt.

Gaming PC kopen

Een gaming PC kun je helemaal zelf customizen. Zo kan een gaming PC binnen een relatief klein budget prima passen, maar ze kunnen ook erg duur zijn. Dit hangt volledig af van wat jij belangrijk vind en hoe jij je gaming PC wilt samenstellen. Wil je liever dat de PC van tevoren al is samengesteld met alle basics? Dan kun je ook gewoon een gaming PC kopen die door de winkel is samengesteld.

25 februari 2021

Zo ga je veilig te werk met een (mobiele) kraan!

Een kraan is een veelgebruikt werktuig in de bouw maar ook in andere sectoren. Vaak wordt het werktuig een kraan genoemd maar dat is ook wel een afkorting van de volledige naam namelijk, hijskraan. De hijskraan is in veel gevallen een metalen toren die wordt gebruikt om goederen of materialen omhoog te hijsen. Ook kan een kraan worden ingezet om goederen of materialen juist te laten zakken of simpelweg van A naar B te verplaatsen. Hijskranen zijn tijdelijke constructies die worden opgebouwd op het moment dat men het werktuig nodig heeft en weer wordt afgebouwd wanneer de werkzaamheden afgerond zijn. Ze zijn aan de grond bevestigd of staan op een auto of vrachtwagen. Deze worden ook wel mobiele kranen genoemd. Wil je meer weten over hoe je op een veilige manier met dit voertuig werkt? Je leest het hier!

De ondergrond

Wanneer een kraan wordt ingezet zullen er waarschijnlijk werkzaamheden op grote hoogte plaatsvinden. Dit is uiteindelijk waar dit werktuig voor gebouwd is. Doordat er op grote hoogte wordt gewerkt is het van groot belang dat de kraan stevig staat. De ondergrond waar de kraan op wordt opgebouwd is dus ontzettend belangrijk. Wanneer de ondergrond ongelijk is of kan verschuiven, is er een kans dat de kraan uit balans raakt. Wanneer de kraan uit balans raakt kan deze daadwerkelijk om vallen en je begrijpt, dat zou een zeer ernstige zaak zijn. Dit gebeurt uiteraard niet zomaar maar het is wel zeker iets om rekening mee te houden. Een vlakke en vooral stevige ondergrond is dus het beste om mee te werken. Is die er niet? Dan wordt vaak de mobiele kraan gebruikt.

Het (tegen)gewicht

Ook zeer belangrijk als het gaat om werken met kranen is het gewicht van de kraan. De kraan zelf moet zwaar genoeg zijn om tegenwicht te kunnen bieden aan de lading die omhoog wordt gehesen. Wanneer de kraan niet zwaar genoeg is kan het best zijn dat de kraan naar voren kantelt omdat de lading de kraan naar zich toe trekt. Toch is een (te) zware kraan ook niet altijd even wenselijk. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden die verricht worden op een kleine oppervlakte. Een zware kraan zal ook een stuk groter zijn, neemt dus meer ruimte in beslag en is minder mobiel. Voor lichtere werkzaamheden is een lichtere hijskraan vaak fijner om mee te werken.

Huidige wetgeving

Als het gaat om werken met hijskranen is er een strikte en strenge regelgeving. Kranen moeten aan verschillende criteria voldoen om als “veilig” bestempeld te kunnen worden. Wanneer een mobiele kraan te koop staat en je wilt deze bijvoorbeeld kopen, zorg er dan voor dat je kraan aan alle eisen voldoet. Weet je dit niet zeker? Neem dan altijd iemand mee met ervaring of laat de kraan keuren. Op deze manier voorkom je dat je een onveilige kraan aanschaft waarmee je dus niet mag en kan werken.

1 februari 2021

Goede logistiek is het halve werk

Geordend en goed werken kan alleen gebeuren wanneer je een goede manier van werken hebt. Denk bijvoorbeeld aan een duidelijke planning, duidelijk waar alle benodigdheden zijn en duidelijk weten wat je moet doen. Dan is het goed om een duidelijke en fijne logistiek te hebben. Maar daar komt altijd meer bij kijken.

 

Zorgen dat alles klopt!

Sommige mensen vinden het helemaal satisfying wanneer een magazijn helemaal netjes geordend en opgeruimd is. Er zit een handig systeem in en je kan alles heel gemakkelijk terug vinden. Dat maakt het werken natuurlijk ook een stuk makkelijker. Maar hoe zorg je er voor dat jouw logistiek goed op orde is?

Wanneer je voldoende pallets kopen bij houdt om alles goed te bergen. Kan er weinig mis gaan toch? Dat zou je in eerste instantie zeggen. Maar het is daarbij wel zaak dat alles nog wel een logische plek en een logisch systeem heeft. Want je moet alles wel gemakkelijk terug vinden om zo goed mogelijk, snel en efficiënt te werken en zorgen dat alles goed verloopt. Wat je daarbij ook kan helpen is palletranden bestellen. Zo kan je er nog beter voor zorgen dat je een goed systeem krijgt binnen de logistiek van jouw bedrijf.

 

Duidelijk en een goed systeem

Een goed begin is het halve werk. Het wordt zo vaak gezegd maar het geldt in heel veel situaties. Dus je moet zorgen voor een goed systeem. Hierbij moet je goed in de gaten houden wat goed werkt voor het bedrijf. Je moet kijken wie er mee moeten werken en uiteindelijk wat het doel is van het systeem. Wanneer je dat goed voor je hebt, en hieruit een systeem naar voren komt, dan heb je een systeem dat gaat werken. En dat wil je natuurlijk. Dus zorg er voor dat je goed kijkt waar het systeem moet helpen om efficiënt te werk te gaan. En als je dat hebt, dan heb je het halve werk al gedaan. En is er uiteraard een goed begin gemaakt. En dat wil je. Want vanuit daar kan je goed werken. Vanuit daar kan je ook door pakken met werken en kan je kijken of het systeem ook daadwerkelijk goed werkt. Want het is wel zo dat je misschien iets moet bijstellen. Maar dat merk je wanneer je er mee werkt of wanneer er mee gewerkt wordt. Want dan kan je zien waar het systeem enige aanpassingen nodig heeft en dan kan je uiteindelijk met een top systeem werken.