Categorie

Geen categorie

3 mei 2021

Mijn kleine pitbull

Het is acht uur in de ochtend, en er wordt aangebeld. Wie is er nou zo vroeg? Maar dat is niet waar ik wakker van werd. Ik werd wakker van mijn blaffende hond. Dat doet ze altijd wanneer de bel gaat. Dan raakt ze heel enthousiast. Ik heb nog een pup. Een kleine pitbull. Maar ze wordt al snel groot en ook steeds sterker. Ik ben haar nog steeds aan het trainen. Bijvoorbeeld wanneer ze alleen thuis is wil ze nog wel is de kussens kapot bijten. Ook wanneer we een stukje gaan wandelen kan ze nogal erg trekken. Dat moet natuurlijk geen gewoonte worden want wanneer ze ouder wordt kan ik haar niet meer houden. Gelukkig wanneer luistert ze wel wanneer ze los loopt.

Wat heb ik allemaal nodig?

Een hondje is veel werk. Zo heeft een hond ook genoeg speeltjes nodig om mee te spelen. Ook een mand waar die kan liggen. Daarnaast moet je telkens voedsel voor de hond hebben. Hierbij hoort ook een voerbak. Op medpets kon ik veel vinden wat ik dan ook nodig had. Zo zijn er veel verschillende voerbakken. Ook bestaan er slow feeders. Dit zijn voerbakken die ervoor zorgen dat je hond niet gaatw schrokken. Dit kan namelijk zorgen voor gezondheidsproblemen. Zelf vond ik dat niet nodig op het moment. Ik zocht gewoon een mooie maar praktische voerbak. Deze vond ik al snel op de site. Er waren veel soorten voerbakken. Ook waren er drinkbakken. Deze had ik ook nodig zodat mijn viervoeter natuurlijk kan drinken.

Een speciale voerbak

Naast normale voerbakken waren er ook voerbakken die dienen als een voerautomaat. Dit houdt in dat deze voerbak automatisch ook de maaltijd klaar maakt. En dan kan je via een app zorgen dat de voerbak eten in de bak laat vallen. Deze zijn natuurlijk wat prijziger dan een normale voerbak. Maar wanneer je zelf niet thuis kan zijn om het hondje eten te geven is dit een handige oplossing. Zelf zat ik er ook aan te denken om er een te kopen maar dat ga ik pas doen wanneer ik een groter budget heb.

Natuurlijk niet te vergeten

Ook had ik een riem nodig. Ik begon met zo een tuigje die ook om de borst zit. Als die alleen om de nek zit denk ik dat ze haar eigen nek dicht knijpt door het trekken. Mensen zeggen dat ze dan ook leert om niet te trekken maar het is best een felle hond. Hierom denk ik dat dat juist niet zal werken.

2 mei 2021

Housewarming

Binnenkort heb ik een housewarming. Ik heb namelijk een nieuw plekje. Ik dacht bij mezelf wat gezellig als iedereen langs komt om even te kijken en te kletsen. Het was lekker weer dus ik dacht laat ik ook leuke dingen klaar hebben staan in de tuin. Dus ik heb alles mooi gemaakt en netjes klaar gezet. Alles is precies zoals ik het wil. Ik ging maar is bedenken wat ik zal doen als snacks. Qua drinken heb ik wijn, bier, fris en limonade. Dat moest vast wel goed zijn toch? Alleen snacks is altijd lastig. Wat vindt iedereen lekker en heb je wel genoeg. Is altijd even een aandachtspuntje. Daarnaast moet het ook een “leuke” snack zijn. Dus chips op tafel zetten vind ik zo simpel.

Welke snacks?

Na even na te hebben gedacht kwam ik op het idee. Pizza’s! Pizza’s kunnen klein en groot zijn. Maar dan wil ik wel zelfgemaakt pizza’s en lekkere pizza’s maken. Op deze manier kan iedereen zelf kiezen wat ze erop willen en als ze het willen zelf hun hele pizza maken. Dat is toch leuk om te doen nadat ze hebben rondgekeken in het huis?

Een pizzaoven

Maar hoe maak je nou een goede en lekkere pizza? Die vraag kan je eigenlijk heel simpel beantwoorden. Het antwoord op deze vraag is dan ook een pizzaoven. Door middel van een pizzaoven maak je de lekkerste pizza’s en het is ook nog is origineel! Het is een specialiteit uit Italië! Ik heb een tuin waar een pizzaoven perfect bij zou passen. Ook is een pizzaoven niet alleen maar geschikt voor pizza’s. Ook kun je er heerlijke andere gerechten in klaar maken.

Welke pizzaoven?

Zo kan je helemaal zelf je pizza samenstellen en kan je deze bereiden in de hout gestookte pizza-oven. Natuurlijk is er een standaard versie van de pizzaoven maar ook zijn er meer geavanceerde pizzaovens. Het is maar natuurlijk wat je wil!

De Toscaanse pizzaoven

Ik koos voor een Toscaanse pizzaoven. Dit is een eenvoudige pizzaoven die niet veel ruimte in neemt. Ook is deze makkelijk schoon te houden en is deze oven duurzaam en hittebestendig. Deze pizzaoven is handgemaakt in Mexico en op een traditionele wijze gemaakt. Ook gaat deze pizzaoven lang mee, dat betekent dus extra lang plezier. Wat handig is om de pizzaoven in topkwaliteit te houden is het gebruiken van een beschermhoes. Net als jouw telefoonhoesje je telefoon beschermt, beschermt de beschermhoes je pizzaoven die in de tuin staat.

27 februari 2021

4 redenen waarom een gaming PC een mooi koopje is

Vaak denken mensen bij gamen aan een game console, zoals de PlayStation of XBox. Maar gamen wordt ook veel gedaan op de PC. Sterker nog, console gamers en PC gamers proberen elkaar vaak wijs te maken dat hun game ervaring de beste is. Nu gaan wij daar niet over oordelen, immers heeft ieder z'n voorkeur. Maar gamen op een gaming PC is toch wel iets heel moois en elke fanatieke gamer zou het een keer geprobeerd moeten hebben. Daarom zetten we hier een aantal redenen op een rijtje warom een gaming PC en mooi koopje is.

Veel betere graphics

Een van de redenen waarom veel gamers weg zijn van gamen op de PC, is de grafische kwaliteit. De graphics van games voor de PC gaan echt een stap verder dan de graphics voor console games. Dat komt omdat een gaming PC veel krachtiger is dan een console en daardoor deze games op veel hogere resolutie kan draaien. Dus als je van de beste grafische kwaliteit houdt, is PC gamen zeker iets voor jou.

Muis en toetsenbord voor uitgebreide besturingsmogelijkheden

De reden waarom sommige console gamers wat terughoudend zijn over PC gamen, is omdat je gebruik maakt van muis en toetsenbord om het spel te kunnen besturen. Als je gewend bent aan het gelimiteerde aantal knoppen op een console, dan komen de vele knoppen op het toetsenbord in combinatie met een muis misschien wat ingewikkeld over. Maar eigenlijk bieden een muis en toetsenbord veel meer mogelijkheden als het aankomt op besturing en shortcuts. Je zult er in het begin misschien nog wat aan moeten wennen, maar uiteindelijk voelen zelfs First Person Shooters spelen met muis en toetsenbord als een verrijking.

Online gamen is gratis

Bij  console games komt het geregeld voor dat je extra moet betalen om online te kunnen gamen. En zelfs voor multiplayer moet je soms extra betalen. Bij PC games is dit tot nu toe niet het geval. Online gamen en multiplayer zitten beide inbegrepen in het spel wat je koopt. En online gamen tegen je vrienden en andere mensen is nou eenmaal veel leuker en spannender dan in je eentje tegen de CPU. Met PC gamen bespaar je per spel dus uiteindelijk op best wel wat geld als je van online gamen houdt.

Gaming PC kopen

Een gaming PC kun je helemaal zelf customizen. Zo kan een gaming PC binnen een relatief klein budget prima passen, maar ze kunnen ook erg duur zijn. Dit hangt volledig af van wat jij belangrijk vind en hoe jij je gaming PC wilt samenstellen. Wil je liever dat de PC van tevoren al is samengesteld met alle basics? Dan kun je ook gewoon een gaming PC kopen die door de winkel is samengesteld.

25 februari 2021

Zo ga je veilig te werk met een (mobiele) kraan!

Een kraan is een veelgebruikt werktuig in de bouw maar ook in andere sectoren. Vaak wordt het werktuig een kraan genoemd maar dat is ook wel een afkorting van de volledige naam namelijk, hijskraan. De hijskraan is in veel gevallen een metalen toren die wordt gebruikt om goederen of materialen omhoog te hijsen. Ook kan een kraan worden ingezet om goederen of materialen juist te laten zakken of simpelweg van A naar B te verplaatsen. Hijskranen zijn tijdelijke constructies die worden opgebouwd op het moment dat men het werktuig nodig heeft en weer wordt afgebouwd wanneer de werkzaamheden afgerond zijn. Ze zijn aan de grond bevestigd of staan op een auto of vrachtwagen. Deze worden ook wel mobiele kranen genoemd. Wil je meer weten over hoe je op een veilige manier met dit voertuig werkt? Je leest het hier!

De ondergrond

Wanneer een kraan wordt ingezet zullen er waarschijnlijk werkzaamheden op grote hoogte plaatsvinden. Dit is uiteindelijk waar dit werktuig voor gebouwd is. Doordat er op grote hoogte wordt gewerkt is het van groot belang dat de kraan stevig staat. De ondergrond waar de kraan op wordt opgebouwd is dus ontzettend belangrijk. Wanneer de ondergrond ongelijk is of kan verschuiven, is er een kans dat de kraan uit balans raakt. Wanneer de kraan uit balans raakt kan deze daadwerkelijk om vallen en je begrijpt, dat zou een zeer ernstige zaak zijn. Dit gebeurt uiteraard niet zomaar maar het is wel zeker iets om rekening mee te houden. Een vlakke en vooral stevige ondergrond is dus het beste om mee te werken. Is die er niet? Dan wordt vaak de mobiele kraan gebruikt.

Het (tegen)gewicht

Ook zeer belangrijk als het gaat om werken met kranen is het gewicht van de kraan. De kraan zelf moet zwaar genoeg zijn om tegenwicht te kunnen bieden aan de lading die omhoog wordt gehesen. Wanneer de kraan niet zwaar genoeg is kan het best zijn dat de kraan naar voren kantelt omdat de lading de kraan naar zich toe trekt. Toch is een (te) zware kraan ook niet altijd even wenselijk. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden die verricht worden op een kleine oppervlakte. Een zware kraan zal ook een stuk groter zijn, neemt dus meer ruimte in beslag en is minder mobiel. Voor lichtere werkzaamheden is een lichtere hijskraan vaak fijner om mee te werken.

Huidige wetgeving

Als het gaat om werken met hijskranen is er een strikte en strenge regelgeving. Kranen moeten aan verschillende criteria voldoen om als “veilig” bestempeld te kunnen worden. Wanneer een mobiele kraan te koop staat en je wilt deze bijvoorbeeld kopen, zorg er dan voor dat je kraan aan alle eisen voldoet. Weet je dit niet zeker? Neem dan altijd iemand mee met ervaring of laat de kraan keuren. Op deze manier voorkom je dat je een onveilige kraan aanschaft waarmee je dus niet mag en kan werken.

1 februari 2021

Goede logistiek is het halve werk

Geordend en goed werken kan alleen gebeuren wanneer je een goede manier van werken hebt. Denk bijvoorbeeld aan een duidelijke planning, duidelijk waar alle benodigdheden zijn en duidelijk weten wat je moet doen. Dan is het goed om een duidelijke en fijne logistiek te hebben. Maar daar komt altijd meer bij kijken.

 

Zorgen dat alles klopt!

Sommige mensen vinden het helemaal satisfying wanneer een magazijn helemaal netjes geordend en opgeruimd is. Er zit een handig systeem in en je kan alles heel gemakkelijk terug vinden. Dat maakt het werken natuurlijk ook een stuk makkelijker. Maar hoe zorg je er voor dat jouw logistiek goed op orde is?

Wanneer je voldoende pallets kopen bij houdt om alles goed te bergen. Kan er weinig mis gaan toch? Dat zou je in eerste instantie zeggen. Maar het is daarbij wel zaak dat alles nog wel een logische plek en een logisch systeem heeft. Want je moet alles wel gemakkelijk terug vinden om zo goed mogelijk, snel en efficiënt te werken en zorgen dat alles goed verloopt. Wat je daarbij ook kan helpen is palletranden bestellen. Zo kan je er nog beter voor zorgen dat je een goed systeem krijgt binnen de logistiek van jouw bedrijf.

 

Duidelijk en een goed systeem

Een goed begin is het halve werk. Het wordt zo vaak gezegd maar het geldt in heel veel situaties. Dus je moet zorgen voor een goed systeem. Hierbij moet je goed in de gaten houden wat goed werkt voor het bedrijf. Je moet kijken wie er mee moeten werken en uiteindelijk wat het doel is van het systeem. Wanneer je dat goed voor je hebt, en hieruit een systeem naar voren komt, dan heb je een systeem dat gaat werken. En dat wil je natuurlijk. Dus zorg er voor dat je goed kijkt waar het systeem moet helpen om efficiënt te werk te gaan. En als je dat hebt, dan heb je het halve werk al gedaan. En is er uiteraard een goed begin gemaakt. En dat wil je. Want vanuit daar kan je goed werken. Vanuit daar kan je ook door pakken met werken en kan je kijken of het systeem ook daadwerkelijk goed werkt. Want het is wel zo dat je misschien iets moet bijstellen. Maar dat merk je wanneer je er mee werkt of wanneer er mee gewerkt wordt. Want dan kan je zien waar het systeem enige aanpassingen nodig heeft en dan kan je uiteindelijk met een top systeem werken.