Category

Blog

25 mei 2021

Wat moet je doen na een aanrijding?

Een groot deel van de Nederlanders rijdt in een auto. Als je vaak op de weg bent, is de kans aanwezig dat je te maken krijgt met een aanrijding. Dit hoeft niet per se te komen door jouw eigen rijgedrag, maar het kan ook ontstaan door het gedrag van een ander. Als je een aanrijding meemaakt, is het van belang dat je daarna goed handelt zodat je er samen met de ander uit kunt komen. 

De gevolgen van een aanrijding

Niet bij iedere aanrijding zijn de gevolgen hetzelfde. Dat komt vooral doordat zowel de fysieke als de materiële schade per aanrijding erg kan verschillen. Wat je moet doen nadat je een aanrijding hebt meegemaakt, is dus ook verschillend. Wel is het vrijwel altijd van belang om samen met de andere partij te kijken naar de schade. Je kijkt natuurlijk gelijk naar de fysieke schade, maar als dit blijkt mee te vallen wil je ook weten wat de materiële schade is. Als er vooral materiële schade is, is het slim om direct contact op te nemen met de verzekereraar. Zo kun je samen bepalen wie de schuldige is en wiens verzekering uiteindelijk voor de schade opdraait. Dat is vrij makkelijk te bepalen als je duidelijk vertelt wat er is gebeurd aan de medewerker van de verzekeringsmaatschappij. 

Lichamelijk letsel door een auto-ongeluk

Het komt bij een aanrijding vaak voor dat één van de twee partijen last heeft van lichamelijk letsel. Als dit door de aanrijding komt, kan een nodig zijn om hier een rechtelijke procedure voor op te starten.  In dit soort situaties kan het handig zijn om hulp te krijgen van een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in letselschade. Je kunt dan bijvoorbeeld op zoek gaan naar een letselschade advocaat Zwolle. Een advocaat kan je helpen tijdens een rechtszaak, maar ook als het niet zo ver komt kan het handig zijn om hulp te krijgen van een advocaat. Het is namelijk zo dat een letselschade advocaat verstand heeft van alles wat met letselschade te maken heeft. 

Hulp krijgen van een advocaat

Als je in een conflict komt met degene met wie je een aanrijding hebt gehad, is het handig om hulp te krijgen van een advocaat. Op die manier weet je zeker dat je in het gelijk wordt gesteld als je de waarheid verteld. Bovendien is de kans groot dat de schadevergoeding die je moet betalen als je niet verzekerd was en jij de schuldige partij bent lager is wanneer je hulp krijgt van een goede advocaat. 

 

8 maart 2021

Kleding om in te ontspannen

Ontspannen is zeer belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier om dat te doen. Sommigen komen tot rust bij een wandeling door de natuur. Anderen houden van mediteren of het lezen van een boek, praten met vrienden of het kijken van een film. Wat je ook doet, dat maakt niet uit, als jij je er maar relaxed door voelt. Je kan een ontspannen gevoel extra versterken door ook comfortabele kleding te dragen. 

Eerst: de broek

Broeken zijn veelal de kledingstukken die het minst comfortabel zitten. Spijkerbroeken zijn ruw en vaak niet zo rekbaar, dus kunnen ze soms een knellend gevoel geven. Een fijne broek om in te relaxen is een aanrader. Een comfort broek dames, voor de dames onder ons met een maatje meer, is heerlijk voor als je even wil genieten van je vrije tijd. Wat ook altijd een goede optie is: sportmerken hebben vaak ook hele fijne joggingbroeken, die heerlijk zacht zijn. Vind je dat duur, dan kan je deze ook prima tweedehands vinden. Dat is goed voor je portemonnee en voor het milieu! Maar bij een filmavondje kan je ook gewoon in je pyjama gaan zitten. Dus voorzie jezelf van een pyjama dames grote maten en voel je lekker rustig en zacht!

De top

Afhankelijk van de temperatuur en setting kan je kiezen voor lange of korte mouwen. Lange mouwen van bijvoorbeeld een wijde hoodie zijn fijn omdat je je dan helemaal kunt verstoppen in je trui. Dat voelt bijna als je eigen warme nestje. Het grootste ding is ook dat comfortabel vaak betekent: ruim. Zodat je er vrij in kunt bewegen. Vermijd dus strakke kleding. Ook met korte mouwen is dat geen probleem. Een oversized T-shirt zit superlekker en is tegenwoordig ook weer best wel in. 

Schoeisel

Hopelijk hoef je geen schoenen aan bij de activiteit die jij kiest om te ontspannen. Tenzij je natuurlijk van iets als wandelen houdt. In dat geval is het zaak om fijne wandelschoenen aan te schaffen die je voeten ondersteunen zodat je ze niet al te veel gaat voelen. Buiten zijn kan ook heel fijn zijn met blote voeten, maar dat is voor stukken lopen weer minder praktisch. Voor de binnenblijvers: pantoffels of dikke sokken! De hoofdzaak is om je voeten lekker warm te houden zodat je ze vergeet. Dikke sokken zijn fijn, maar wel glad op houten en stenen vloeren, dus als je een beetje onhandig bent is dat misschien niet zo’n goed idee. Maar dan zijn er altijd nog pantoffels, die een antislipzool hebben. Alles mag, als je je er maar comfortabel in voelt!

28 februari 2021

Zorg goed voor je gehoor

Ons gehoor is een van de belangrijkste zintuigen die we hebben, maar toch zorgen we er niet altijd even goed voor. Veel mensen hebben namelijk al zonder dit te weten in enige mate gehoorschade. Op zich is dit niet heel verwonderlijk, er is vandaag de dag immers ontzettend veel geluid om ons heen. Ga maar eens na over al het geluid waar jij je oren elke dag weer aan blootstelt. Denk aan oortjes, headsets en de radio hard in de auto. Maar ook bijvoorbeeld lang stofzuigen is al intens op de oren. Veel mensen lopen dan ook constant met een piep of ruis in hun oren. Maar wat kan je hier nou aan doen? En nog belangrijker, hoe kan je het voorkomen? In deze blog kun je in ieder geval een paar handige tips lezen.

Voorkomen is gemakkelijker dan genezen

Dit eeuwenoude spreek woord gaat ook zeker op voor je oren. Want vaak is gehoorschade niet te verhelpen. Daarom is het belangrijk om er goed van bewust te zijn van wanneer een geluid nou te hard is. Tegenwoordig wordt je door een hoop smartphones al een handje geholpen door ingebouwde waarschuwingen wanneer je muziek te hard staat. Maar ook je omgevingsgeluid kan soms schadelijk zijn. Draag in dat geval bijvoorbeeld oordopjes. Zo blijven je oren veilig en ruis en piepvrij. Ook is het belangrijk om je oren rust te geven na inspanning, hou bijvoorbeeld dus niet de hele dag je airpods in!

Wat doe je aan gehoorschade?

Mocht het al te laat zijn, en heb je al last van blijvende gehoorschade of bijvoorbeeld een ruis of piep in je oor? Dan is het tijd om een audicien te raad plegen. Deze zal uitgebreid je gehoor onderzoeken en je natuurlijk advies op maat bieden. Veelal is een gehoorapparaat een goede oplossing. En die zijn tegenwoordig echt niet meer zo groot en lomp als die van je opa vroeger. Ook heb je nu handige oplaadbare hoortoestellen die gemakkelijk te verbinden zijn met je smartphone. Zo kun je het hoortoestel gemakkelijk vanaf je telefoon naar wens instellen. Een hoop hoortoestellen zijn tevens de oplossing bij een blijvende ruis of piep in je oren, ze zorgen er namelijk voor dat het hinderlijke geluid wordt onderdrukt. Er zijn in ieder geval ontzettend veel modellen op de markt, dus geheid dat jouw perfect match er ook tussen zit! Wees dus niet bang om wat te doen aan je gehoor, je zal jezelf dankbaar zijn!

27 februari 2021

Een huis huren of kopen?

Op een gegeven moment komt iedereen op het punt in zijn leven waarbij je je afvraagt wat je het beste kan doen: kopen of huren? Allebei de mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Ook zijn er veel voorwaarden waar je aan moet voldoen wanneer je een huis gaat kopen. In dit blog bespreken we de voor- en nadelen van beide opties.

Huren

Over het algemeen is het een stuk makkelijk om een huis te huren. Ben je nog student? Dan is de kans groot dat je of nog thuis woont bij je ouders, of dat je op kamers woont. Ook wanneer je net bent afgestudeerd kan je waarschijnlijk nog geen huis kopen. En misschien wil je dat ook helemaal niet. Een huis huren brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Zit je een tijdje krap bij kas doordat je bijvoorbeeld even geen inkomen hebt? Dan is het makkelijk om je huurovereenkomst op te zeggen. De meeste huurovereenkomsten ga je aan voor een periode van 12 maanden. Na deze 12 maanden mag je je huur maandelijks opzeggen. Dit geeft veel vrijheid. Daarnaast is het mogelijk om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Het is daarom raadzaam om van te voren te checken of je hier recht op hebt. Het ontvangen van huurtoeslag kan heel erg schelen in je maandelijkse budget. Als huurder hoef je je niet druk te maken om hele hoge onderhoudskosten, deze zijn namelijk voor de verhuurder. Dit klinkt allemaal heel goed, maar huren heeft helaas ook nadelen. Het grootste nadeel is dat je je geld eigenlijk weggooit. Je betaalt geld om daar te mogen wonen en dat geld gaat naar de verhuurders. Daarnaast stijgen de huurprijzen jaarlijks en dit zal de komende jaren zo blijven. Hierdoor wordt huren er niet voordeliger op. Bij een huurhuis mag je vaak niet veel verbouwen. Wanneer dit wel mag krijg je de investering vaak niet terug. Een ander nadeel van huren is de schaarste op de huizenmarkt. Vooral in populaire steden zoals Amsterdam is het heel lastig om een huurhuis te vinden. De wachttijden zijn erg lang en de prijzen zijn enorm hoog. 

Kopen

Zoals je kan lezen heeft huren verschillende voor- en nadelen. Hetzelfde geldt voor kopen. Laten we beginnen met de voordelen. Wanneer je een huis koopt bouw je eigen vermogen op als je aflost op je hypotheek en als de waarde van je huis stijgt. Wanneer je een huis koopt gooi je geen geld weg zoals bij het huren van een huis. Een ander voordeel is dat je alle vrijheid hebt om te doen met het huis wat jij wilt. Kies jij er voor om de badkamer te verbouwen? Dit kan erg veel geld kosten, maar het voordeel is dat je je huis door deze verbouwing uiteindelijk voor mee geld kan verkopen doordat de badkamer is opgeknapt. De hypotheekrente zijn momenteel  laag en meestal aftrekbaar van de belasting. Je kan online je maximale hypotheek berekenen. Als starter kan je vaak nog geen huis kopen omdat je nog niet veel verdiend en geen vast contract hebt. Om de kansen voor starters iets groter te maken zijn er bepaalde koopregelingen en subsidies waar je misschien voor in aanmerking kan komen. Het kopen van een huis brengt net als huren ook verschillende nadelen met zich mee. Om een huis te kopen heb je spaargeld nodig. Zonder spaargeld is het heel lastig om een hypotheek te krijgen. Wanneer je van vrijheid houdt is een huis kopen misschien spannend. De vrijheid die je hebt wanneer je een huis huurt bent je bij een koophuis helemaal kwijt. Wil je verhuizen? Dat betekent ook dat je je huis weer moet verkopen. Je huis verkopen kost veel tijd en geld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je huis in waarde is gedaald, wat het risico van een restschuld met zich meebrengt.

26 februari 2021

De juiste fiets kopen

Ben jij opzoek naar een fiets en heb je geen idee waar je op moet letten bij het kopen van een fiets? Dan hebben wij in deze blog wat enkele tips met een stappenplan om de juiste fiets kopen. Tegenwoordig door de Corona crisis weten veel mensen niet wat ze moeten doen. Dit komt mede door de lockdown die in Nederland plaats vindt. Niet essentiële-winkels zoals de horeca, detailhandel en de dienstsector zijn dicht. Je kan op je vrije dag als het mooi weer is niet meer lekker naar de stad gaan en op het terras gaan zitten. Dit is vervangen met thuis zitten in de tuin een drankje doen. Wat veel mensen de laatste tijd meer gaan opzoeken is het wandelen of fietsen in de buurt. Veel mensen gaan daarnaast ook met de hond naar het strand om uit te waaien. Daarnaast kiezen veel mensen er ook voor om een tocht te maken door het bos met de fiets. Je bent namelijk lekker sportief bezig en je bent weg van huis. Veel mensen gaan daarom massaal een mooie en kwalitatieve fiets kopen. Hieronder is een stappenplan gemaakt waar je op moet letten bij het kopen van een fiets.

Soort fiets

In de fietsen markt bestaan er mega veel soorten fietsen. Welk soort fiets moet je uit al die fietsen kiezen? Wil je graag een fiets voor in de stad of wil je echt een luxe fiets met veel versnellingen? Hieronder zijn enkele soorten uitgelegd met wat voordelen.

  • Stadsfiets

Vaak is dit een goedkope, maar stevige fiets die goed weerbestendig is. Er zit vaak alleen een terugtraprem op en niet een handrem. Tevens zitten er ook geen versnellingen op. Het stuur wordt zodanig gemaakt dat je armen erop kunnen leunen. Kortom is dit een hele simpele fiets waar weinig onderhoud voor nodig is met vaak een prijsklasse van maximaal €400.

  • Luxe fiets

Bij de keuze van een luxe fiets kijk je voornamelijk naar de looks en de technische elementen die op de fiets zitten. Vaak heeft een luxe fiets mooi kleuren met stickers en details waardoor de fiets er prachtig uitziet. Bij een luxe fiets zitten er ook V-brakes of hydraulische schrijfremmen op. Hiermee kan je nog beter remmen dan een terugtraprem. Tot slot heeft het 3 of 8 versnellingen, goede vering en een dynamo voor de koplamp zodat je altijd licht hebt in het donker. Het enige nadeel van deze fiets is dat de prijs vaak start bij €1200 en vaak gestolen wordt.

  • Toerfiets

Dit is een fiets voor mensen die lange afstanden moeten fietsen en een voorkeur hebben voor een sportieve zit en look. Het heeft al snel 27 versnellingen en hydraulische velgremmen. Advies is om deze fiets ook binnen te zetten. Prijsklasse van deze fiets start bij €700.

Kopen van een fiets

Heb jij na deze blog een idee welk soort fiets je graag wilt kopen? Fietsvoordeelshop raden wij zeker aan door hun groot aanbod aan verschillende soorten fietsen. Zij hebben zowel zowel transport fietsen voor dames als een transportfiets heren. Neem gerust een kijkje en wellicht zit jij over paar dagen al op een nieuwe fiets te fietsen.

25 februari 2021

Een pak als fashion statement of enkel voor speciale gelegenheden?

In de jaren '20 van de vorige eeuw, inmiddels 100 jaar geleden, was het heel gebruikelijk voor mannen om een pak te dragen. Tegenwoordig wordt een pak enkel nog gedragen voor speciale gelegenheden of als je een bepaalde functie hebt, zoals advocaat. Vrijetijdskleding voor mannen is nu vooral comfortabel, functioneel en heel erg afhankelijk van iemands persoonlijke stijl. Maar steeds meer mannen zetten langzaam weer een tegenbeweging in en dragen pakken als fashion statement.

Kleren maken de man

Kleren maken de man, dat is een uitspraak die je vaak hoort. Of je het daar nu mee eens bent of niet, het is wel een interessant statement. Kleding heeft namelijk invloed op hoe je je voelt. Als je in een joggingpak loopt, dan voel je je meestal relaxt en sportief. En als je een keertje uitpakt en je mooiste pak aantrekt, dan geeft dat ook een bepaald gevoel. Veel mannen kennen dit gevoel heel goed. Ze voelen zich stijlvol, elegant. Als een echte gentleman. En dat heeft invloed op hoe ze zich gedragen. In een pak zie je er niet alleen goed en representatief uit, je voelt je ook zo. Als je naar jezelf kijkt in de spiegel terwijl je een pak draagt, dan kan dit je een flinke boost geven in je zelfverzekerdheid.

Wat vinden vrouwen van een man in pak?

Als het gevoel wat je als man krijgt als je een pak draagt nog niet genoeg reden is om pakken te dragen, dan is de volgende reden dat misschien wel. Als je om je heen vraagt wat vrouwen van mannen in pak vinden, dan is het antwoord dat ze dat vaak zeer aantrekkelijk vinden. Een man in pak straalt namelijk uit dat hij succesvol is en zijn zaken op orde heeft. Hij geeft duidelijk om de verzorging van zijn uiterlijk en straalt leiderschap uit. De meeste vrouwen kunnen dit erg waarderen in een man, en vinden een man in pak dan ook aantrekkelijker dan een man in joggingbroek, bijvoorbeeld.

Een pak is een must

Of je je dagelijkse stijl nu wilt veranderen naar dat van een echte gentleman, of je pak enkel uit de kast trekt voor de naar jouw mening juiste gelegenheid, een ding kunnen we wel stellen: elke man zou tenminste één pak in zijn kast moeten hebben hangen. En dan natuurlijk wel een pak met de juiste pasvorm.

Dus, wat vind jij? Zouden we de geschiedenis van herenmode van 100 jaar geleden weer moeten herhalen, of zouden we pakken gewoon moeten laten voor het werk en speciale gelegenheden?

24 februari 2021

Klussen in quarantaine

We leven in een bijzondere tijd. Veel dingen zijn dicht en dat kan ervoor zorgen dat je je een beetje beperkt voelt. Bijvoorbeeld wat het uitoefenen van je hobby’s betreft. Misschien is het dan nu de tijd om een nieuwe hobby op te pakken. Laat je mannelijkheid maar boven komen borrelen en steek je handen uit je mouwen. Het is tijd om te klussen. In deze blog vertel ik meer over hoe je dit aan kan pakken, lees je mee?

Groot of klein, binnen of buiten

Ben je een beginnend klusser, dan wil je wellicht met kleine projectjes beginnen. Ik zou niet meteen het lekkende dak in je woning aanpakken. Begin met het in elkaar zetten van meubilair bijvoorbeeld. Je kan dit zelf ontwerpen of in pakketten kopen als een groot bouwsel. Zo kun je oefenen en krijg je er een gevoel voor. Ben je al wat meer ervaren? Dan is het tijd voor een groot project waar je de komende tijd mee vooruit kan. maak van tevoren een plan en zorg dat het iets is waar je enthousiast van wordt.

Materiaal besteld en opgehaald

We kunnen nu niet zomaar de bouwmarkt inlopen en uitgebreid zoeken naar wat we nodig hebben. Maar je hoef het ook niet te doen met die paar houtjes die nog achterin je schuur liggen. Als je een plan hebt gemaakt, kan je aan de hand daarvan kijken wat je precies nodig hebt en dit bestellen. Vervolgens kan je jouw bestelling bij de winkel ophalen. Zo ben je er toch nog even tussenuit maar wel op een hele veilige manier.

Neem de tijd

Hoeveel ervaring je ook hebt, klussen kan een frustrerende taak zijn. Geef jezelf de tijd en de ruimte om het verkeerd te doen en te leren. Zo leerde ik dat je bepaalde materialen meerdere keren en voor enorm veel dingen kan gebruiken. Multiplex platen zijn namelijk ook heel handig voor projecten rondom huis, en die heb je als je veel klust waarschijnlijk al in huis. Als dat niet zo is, is het zeker een tip om die in huis te halen omdat ze zo divers in te zetten zijn.

Maak het af!

Doordat je jezelf de tijd en ruimte gunt, is de kans ook groter dat je het afmaakt. Let echter wel op! Als je alles te veel loslaat, kan het ook zijn dat je enthousiasme wegebt of dat je het project vergeet. En niks is zo bevredigend als een afgemaakt klusproject.

22 februari 2021

Je tuin zomerproof maken

We zitten al bijna weer in de lente. Voor velen is dit een betere periode die zal aanbreken. We hebben al een paar mooie zonnige dagen gehad maar nog niet veel. Het is natuurlijk te hopen dat dit nog veel meer wordt en dat we er lekker van kunnen genieten. Voor al deze opkomende mooie zomer dagen is het natuurlijk wel van belang dat jouw tuin er klaar voor is. Voor een gezellige BBQ met vrienden of een speelmiddag met de kinderen. Het gebeurt allemaal in de tuin!

Het gazon

Het is natuurlijk belangrijk dat de basis van je tuin klaar is voor de zomer. Misschien heb je al een mooie verzorgde tuin, dan is het met een paar kleine aanpassingen opgelost. Als je nou een beetje een verwaarloosde tuin hebt dan zijn er wel een paar stappen die je kunt maken. Wanneer je gras hebt in je tuin is het verstandig om hier toch even goed naar te gaan kijken. Begin ten eerste eens met het maaien van het gras zodat het er weer net zo fris uitziet als jouw haren na een knipbeurt. De ideale hoogte van het gras voor de zomer is 3,5 tot 4,5 centimeter.
In deze tijd van het jaar (juni/juli) is het dé periode om het gras bij te zaaien. Je bent dus nog op tijd! Koop wat zaadjes en vul die kale plekken op. Binnen no time zal er al gras gaan groeien.

De tuin opknappen

Als je gras er weer helemaal tiptop uit ziet zijn je tegels aan de beurt. Het kan best zijn dat er door de winter wat groene aanslag op de tegels zit. Dit ziet er natuurlijk niet heel fris uit. Dit kan je gemakkelijk weg krijgen met een hoge druk spuit en wat tegelreiniger. Om het wat vrolijker te maken zijn een paar nieuwe planten en bloemetjes ook altijd welkom in je tuin.

De aankleding van de tuin

Als je tuin er dan weer mooi en schoon uit ziet kan je verder gaan met de aankleding. Je kan bijvoorbeeld een mooie loungeset aluminium kopen en daar dan wat leuke sierkussentjes of dekentjes op leggen. Zo kan je ook ’s avonds nog lekker van het weer genieten. Je kan in deze periode ook eens kijken bij een loungeset aanbieding. Als je nou een tuin met een overkapping hebt kan je er ook voor kiezen om een warmtelamp op te hangen. Dit brengt extra veel warmte met zich mee als je bijvoorbeeld nog aan het natafelen bent. Ook wat leuke sierlampjes zijn leuk om op te hangen in je tuin. En het geeft gelijk wat licht en het ziet er supergezellig uit.

18 februari 2021

Ga ik voor HDMI of voor een displayport

Ik ben totaal niet een technisch persoon. Hoewel ik wel redelijk met de tijd mee kan gaan raak ik soms helemaal verdwaald in de termen die iedereen kan gooien. In een gesprek over het aansluiten van tv’s werden allemaal verschillende termen over de tafel gegooid waar ik gewoon weinig verstand van heb. HDMI herken ik nog wel, maar VGA, displayport en DVI waren voor mij erg onbekend. Blijkbaar zijn dit best belangrijke termen voor als je iets wilt aansluiten in je huishouden. Daarom heb ik deze week mijn volwassenheid aangezet en ben ik mij in gaan lezen over HDMI en een displayport. Ik had niet verwacht dat ik het zo interessant zou vinden. Want normaal gesproken vind ik dit soort gesprekken een beetje knullig. Maar nu ik meer weet over de verschillen tussen VGA, HDMI en een displayport moet ik bekennen dat ik het begrijp dat mensen hier over praten. Dus daarom praat ik er vandaag ook met jullie over.

 

Het verschil tussen een HDMI en een displayport.

We weten denk ik allemaal wel wat een HDMI-kabel is. Dit is die dikke zwarte kabel die ervoor zorgt dat wij Netflix en tv kunnen kijken. Een HDMI-kabel is voor een tv de beste keuze omdat deze kabel gebruik maakt van de Audio Return Channel techniek. Hierdoor kunnen wij TV kijken op onze TV en tegelijkertijd van onze speakers. Een displayport wordt vooral gebruikt voor monitoren. Een displayport is de nieuwste technologie op het gebied van beeld. Ze vervangen hiermee VGA en DVI. Het grote voordeel vergeleken met HDMI is dat een displayport kan verbinden naar verschillende monitoren. Dit maakt ze vooral ideaal geschikt voor computers. Voor TV kijken is een HDMI-kabel dus het beste. Maar voor jouw computer is de beste optie displayport.

 

Waarom hoor ik dit?

Je kan je afvragen waarom dit voor jou interessant is, en die vraag vind ik heel begrijpelijk. Naar mijn mening leven we in een tijd waarin we straks gedomineerd worden door als onze schermen en de mogelijkheden met deze schermen. Een beetje een technische achtergrond in welke kabels het beste zijn kan dan geen kwaad toch. Een displayport kan dus heel nuttig zijn als je thuis wilt werken met meerdere beeldschermen. Dit zullen we in de toekomst zeker wel nodig hebben. Met een displayport kunnen wij namelijk op zo veel schermen werken als wij willen. Dit scheelt weer een miskoop. Straks heb je de verkeerde kabels besteld. Dat gaat mij in iedere geval niet meer overkomen. Ik ben namelijk een klein beetje slimmer geworden met mijn onderzoekje naar het verschil tussen een HDMI-kabel en een displayport.

16 februari 2021

Verschillende vakantiebestemmingen

De tijd van het massaal vakantie boeken is weer aangebroken! Hoewel het afgelopen maand in Nederland bizar koud was is het uitkijken naar een lekkere vakantie weer begonnen. Na een periode van hard werken of een lastige tijd op school er even lekker tussenuit. Dan is er altijd nog de lastige vraag, waar gaan we dit jaar nou weer naar toe? Er zijn zoveel mogelijkheden voor vakantiebestemmingen en daardoor is het erg lastig om te kiezen. In deze blog bespreek ik een aantal heerlijke vakantiebestemmingen.

Spanje

Een erg bekend vakantieland onder de Nederlanders is Spanje. Van de Costa Brava tot aan de Costa del Sol, heerlijk genieten van de zon, zee en strand kan erg goed in Spanje. Costa Brava is de dichtstbijzijnde kustregio van Spanje en is dan ook makkelijk te berijden met een eigen auto. Dit scheelt weer wat kosten dan dat je met het vliegtuig naar Spanje gaat. De Costa Brava heeft beroemde strandoorden als Lloret de Mar en Blanes, maar ook kleinschaliger vissersplaatsjes en verstopte baaitjes. Ook kan je voor leuke campings goed terecht in de Costa Brava. Als je wat meer van de natuur houdt kan je het beste naar de Spaanse Pyreneeën gaan. Hier vind je talloze nationale parken, bergtoppen, ravijnen, valleien en idyllische bergdorpjes. Ook is deze bestemming perfect te combineren met de Costa Brava of met Barcelona.

Amerika

Als je wat minder van een zon vakantie houdt maar meer een actief persoon bent dan is Amerika een goed idee voor jou! Amerika is natuurlijk megagroot en je hebt heel veel verschillende bestemmingen om naar toe te gaan. Het is een slim plan om in Amerika te gaan backpacken. Zo kan je in een korte tijd veel van het land zien en heb je afwisseling. Je kunt bijvoorbeeld een aantal dagen naar Las Vegas gaan om te feesten en alle bijzondere dingen te zien. Daarna kun je naar een kustplaats gaan om van de hoge golven te genieten. En als laatst kun je nog naar Los Angeles gaan om daar lekker te shoppen en eten. Amerika is dus echt een bestemming voor avonturiers. Dus pak je Mason Garments heren of Mason Garments dames maar alvast in voor de roadtrip door Amerika.

Griekenland

En dan natuurlijk niet te vergeten, Griekenland! Veel mensen zullen het uiteraard wel kennen maar zijn er misschien nog nooit geweest. Het is zeker de moeite waard om er is een keer naar toe te gaan. Buiten de prachtige stranden en blauwe zeeën heeft Griekenland ook prachtige cultuur. Griekenland heeft hele mooie oude steden waar je ook nog wat cultuur kan opdoen. Griekenland staat ook bekend om zijn heerlijke eten. Van de heerlijke fetakaas tot het malse vlees dat ze serveren.