Op zoek naar een chique, stijlvolle uitstraling in je huis? Dan is een houten vloer misschien wel wat voor jou! Als je in een nieuwbouw huis kan je alles zelf uitkiezen natuurlijk maar als je in al bestaand huis gaat wonen dan is het maar te hopen dat er een goede vloer in ligt die ook nog is naar jouw smaak is. Anders is het een goed idee om hier in te investeren. Een vloer gaat over het algemeen heel wat jaren mee en daarom is het belangrijk dat dit direct goed en naar wens is! Zoals elke vloer hebben houten vloeren ook zijn voor- en nadelen. Hier staan ze voor je op een rijtje:

Voordelen

Wat hierboven al vernoemd staat is dat een houten vloer een hele stijlvolle en chique uitstraling geeft. Ook gaat de vloer lang mee als je hem zorgvuldig verzorgt. Want ja, ook een vloer heeft verzorging nodig. Maar dit zijn niet de enige twee voordelen. Als je kiest voor een houten vloer ben je namelijk ook nog is duurzaam bezig. Een houten vloer gaat namelijk langer mee dan een gemiddelde andere vloer, mits je hem goed onderhoudt. Qua inrichting zit je met een houten vloer ook altijd goed. Er is geen 1 kleur die niet mooi staat bij een houten vloer. Daarom kan je eindeloos combineren en zal nooit iets misstaan bij je vloer. Een ander groot voordeel is dat houten vloeren makkelijk zijn om schoon te maken en te onderhouden. Bij een eiken vloer is grondig stofzuigen geen enkel probleem en hierdoor is het ook veel hygiënischer dan tapijt. Het is natuurlijk wel belangrijk om het juiste onderhoud toe te passen, om slijtage te voorkomen. Hout kan gevoelig zijn voor vocht, u moet dus wel de luchtvochtigheid van de ruimte controleren. Bij houten vloeren haarlem kan je hier terecht voor advies op maat.

Nadelen

Helaas kan een houten vloer vrij slecht tegen water. Als je per ongeluk knoeit met water, dan is het belangrijk om dit direct op te ruimen. Als je huisdieren heeft is het slim om een matje onder de drinkbak te plaatsen. Dit zijn wel dingen om mee rekening te houden bij een echt houten vloer. Een ander nadeel van een houten vloer is dat het je woning letterlijk tot leven kan brengen. Seizoensgebonden kan uw vloer gaan werken of krimpen. Dit zie je vooral bij bepaalde merken en houtsoorten. Door goed onderzoek te doen en door advies te vragen bij een specialist kan je dit voorkomen! Kortom, een houten vloer heeft dus een stuk meer voordelen dan nadelen.