Vaak denken mensen bij gamen aan een game console, zoals de PlayStation of XBox. Maar gamen wordt ook veel gedaan op de PC. Sterker nog, console gamers en PC gamers proberen elkaar vaak wijs te maken dat hun game ervaring de beste is. Nu gaan wij daar niet over oordelen, immers heeft ieder z'n voorkeur. Maar gamen op een gaming PC is toch wel iets heel moois en elke fanatieke gamer zou het een keer geprobeerd moeten hebben. Daarom zetten we hier een aantal redenen op een rijtje warom een gaming PC en mooi koopje is.

Veel betere graphics

Een van de redenen waarom veel gamers weg zijn van gamen op de PC, is de grafische kwaliteit. De graphics van games voor de PC gaan echt een stap verder dan de graphics voor console games. Dat komt omdat een gaming PC veel krachtiger is dan een console en daardoor deze games op veel hogere resolutie kan draaien. Dus als je van de beste grafische kwaliteit houdt, is PC gamen zeker iets voor jou.

Muis en toetsenbord voor uitgebreide besturingsmogelijkheden

De reden waarom sommige console gamers wat terughoudend zijn over PC gamen, is omdat je gebruik maakt van muis en toetsenbord om het spel te kunnen besturen. Als je gewend bent aan het gelimiteerde aantal knoppen op een console, dan komen de vele knoppen op het toetsenbord in combinatie met een muis misschien wat ingewikkeld over. Maar eigenlijk bieden een muis en toetsenbord veel meer mogelijkheden als het aankomt op besturing en shortcuts. Je zult er in het begin misschien nog wat aan moeten wennen, maar uiteindelijk voelen zelfs First Person Shooters spelen met muis en toetsenbord als een verrijking.

Online gamen is gratis

Bij  console games komt het geregeld voor dat je extra moet betalen om online te kunnen gamen. En zelfs voor multiplayer moet je soms extra betalen. Bij PC games is dit tot nu toe niet het geval. Online gamen en multiplayer zitten beide inbegrepen in het spel wat je koopt. En online gamen tegen je vrienden en andere mensen is nou eenmaal veel leuker en spannender dan in je eentje tegen de CPU. Met PC gamen bespaar je per spel dus uiteindelijk op best wel wat geld als je van online gamen houdt.

Gaming PC kopen

Een gaming PC kun je helemaal zelf customizen. Zo kan een gaming PC binnen een relatief klein budget prima passen, maar ze kunnen ook erg duur zijn. Dit hangt volledig af van wat jij belangrijk vind en hoe jij je gaming PC wilt samenstellen. Wil je liever dat de PC van tevoren al is samengesteld met alle basics? Dan kun je ook gewoon een gaming PC kopen die door de winkel is samengesteld.