Ben jij opzoek naar een fiets en heb je geen idee waar je op moet letten bij het kopen van een fiets? Dan hebben wij in deze blog wat enkele tips met een stappenplan om de juiste fiets kopen. Tegenwoordig door de Corona crisis weten veel mensen niet wat ze moeten doen. Dit komt mede door de lockdown die in Nederland plaats vindt. Niet essentiële-winkels zoals de horeca, detailhandel en de dienstsector zijn dicht. Je kan op je vrije dag als het mooi weer is niet meer lekker naar de stad gaan en op het terras gaan zitten. Dit is vervangen met thuis zitten in de tuin een drankje doen. Wat veel mensen de laatste tijd meer gaan opzoeken is het wandelen of fietsen in de buurt. Veel mensen gaan daarnaast ook met de hond naar het strand om uit te waaien. Daarnaast kiezen veel mensen er ook voor om een tocht te maken door het bos met de fiets. Je bent namelijk lekker sportief bezig en je bent weg van huis. Veel mensen gaan daarom massaal een mooie en kwalitatieve fiets kopen. Hieronder is een stappenplan gemaakt waar je op moet letten bij het kopen van een fiets.

Soort fiets

In de fietsen markt bestaan er mega veel soorten fietsen. Welk soort fiets moet je uit al die fietsen kiezen? Wil je graag een fiets voor in de stad of wil je echt een luxe fiets met veel versnellingen? Hieronder zijn enkele soorten uitgelegd met wat voordelen.

  • Stadsfiets

Vaak is dit een goedkope, maar stevige fiets die goed weerbestendig is. Er zit vaak alleen een terugtraprem op en niet een handrem. Tevens zitten er ook geen versnellingen op. Het stuur wordt zodanig gemaakt dat je armen erop kunnen leunen. Kortom is dit een hele simpele fiets waar weinig onderhoud voor nodig is met vaak een prijsklasse van maximaal €400.

  • Luxe fiets

Bij de keuze van een luxe fiets kijk je voornamelijk naar de looks en de technische elementen die op de fiets zitten. Vaak heeft een luxe fiets mooi kleuren met stickers en details waardoor de fiets er prachtig uitziet. Bij een luxe fiets zitten er ook V-brakes of hydraulische schrijfremmen op. Hiermee kan je nog beter remmen dan een terugtraprem. Tot slot heeft het 3 of 8 versnellingen, goede vering en een dynamo voor de koplamp zodat je altijd licht hebt in het donker. Het enige nadeel van deze fiets is dat de prijs vaak start bij €1200 en vaak gestolen wordt.

  • Toerfiets

Dit is een fiets voor mensen die lange afstanden moeten fietsen en een voorkeur hebben voor een sportieve zit en look. Het heeft al snel 27 versnellingen en hydraulische velgremmen. Advies is om deze fiets ook binnen te zetten. Prijsklasse van deze fiets start bij €700.

Kopen van een fiets

Heb jij na deze blog een idee welk soort fiets je graag wilt kopen? Fietsvoordeelshop raden wij zeker aan door hun groot aanbod aan verschillende soorten fietsen. Zij hebben zowel zowel transport fietsen voor dames als een transportfiets heren. Neem gerust een kijkje en wellicht zit jij over paar dagen al op een nieuwe fiets te fietsen.