We zitten al bijna weer in de lente. Voor velen is dit een betere periode die zal aanbreken. We hebben al een paar mooie zonnige dagen gehad maar nog niet veel. Het is natuurlijk te hopen dat dit nog veel meer wordt en dat we er lekker van kunnen genieten. Voor al deze opkomende mooie zomer dagen is het natuurlijk wel van belang dat jouw tuin er klaar voor is. Voor een gezellige BBQ met vrienden of een speelmiddag met de kinderen. Het gebeurt allemaal in de tuin!

Het gazon

Het is natuurlijk belangrijk dat de basis van je tuin klaar is voor de zomer. Misschien heb je al een mooie verzorgde tuin, dan is het met een paar kleine aanpassingen opgelost. Als je nou een beetje een verwaarloosde tuin hebt dan zijn er wel een paar stappen die je kunt maken. Wanneer je gras hebt in je tuin is het verstandig om hier toch even goed naar te gaan kijken. Begin ten eerste eens met het maaien van het gras zodat het er weer net zo fris uitziet als jouw haren na een knipbeurt. De ideale hoogte van het gras voor de zomer is 3,5 tot 4,5 centimeter.
In deze tijd van het jaar (juni/juli) is het dé periode om het gras bij te zaaien. Je bent dus nog op tijd! Koop wat zaadjes en vul die kale plekken op. Binnen no time zal er al gras gaan groeien.

De tuin opknappen

Als je gras er weer helemaal tiptop uit ziet zijn je tegels aan de beurt. Het kan best zijn dat er door de winter wat groene aanslag op de tegels zit. Dit ziet er natuurlijk niet heel fris uit. Dit kan je gemakkelijk weg krijgen met een hoge druk spuit en wat tegelreiniger. Om het wat vrolijker te maken zijn een paar nieuwe planten en bloemetjes ook altijd welkom in je tuin.

De aankleding van de tuin

Als je tuin er dan weer mooi en schoon uit ziet kan je verder gaan met de aankleding. Je kan bijvoorbeeld een mooie loungeset aluminium kopen en daar dan wat leuke sierkussentjes of dekentjes op leggen. Zo kan je ook ’s avonds nog lekker van het weer genieten. Je kan in deze periode ook eens kijken bij een loungeset aanbieding. Als je nou een tuin met een overkapping hebt kan je er ook voor kiezen om een warmtelamp op te hangen. Dit brengt extra veel warmte met zich mee als je bijvoorbeeld nog aan het natafelen bent. Ook wat leuke sierlampjes zijn leuk om op te hangen in je tuin. En het geeft gelijk wat licht en het ziet er supergezellig uit.