We leven in een bijzondere tijd. Veel dingen zijn dicht en dat kan ervoor zorgen dat je je een beetje beperkt voelt. Bijvoorbeeld wat het uitoefenen van je hobby’s betreft. Misschien is het dan nu de tijd om een nieuwe hobby op te pakken. Laat je mannelijkheid maar boven komen borrelen en steek je handen uit je mouwen. Het is tijd om te klussen. In deze blog vertel ik meer over hoe je dit aan kan pakken, lees je mee?

Groot of klein, binnen of buiten

Ben je een beginnend klusser, dan wil je wellicht met kleine projectjes beginnen. Ik zou niet meteen het lekkende dak in je woning aanpakken. Begin met het in elkaar zetten van meubilair bijvoorbeeld. Je kan dit zelf ontwerpen of in pakketten kopen als een groot bouwsel. Zo kun je oefenen en krijg je er een gevoel voor. Ben je al wat meer ervaren? Dan is het tijd voor een groot project waar je de komende tijd mee vooruit kan. maak van tevoren een plan en zorg dat het iets is waar je enthousiast van wordt.

Materiaal besteld en opgehaald

We kunnen nu niet zomaar de bouwmarkt inlopen en uitgebreid zoeken naar wat we nodig hebben. Maar je hoef het ook niet te doen met die paar houtjes die nog achterin je schuur liggen. Als je een plan hebt gemaakt, kan je aan de hand daarvan kijken wat je precies nodig hebt en dit bestellen. Vervolgens kan je jouw bestelling bij de winkel ophalen. Zo ben je er toch nog even tussenuit maar wel op een hele veilige manier.

Neem de tijd

Hoeveel ervaring je ook hebt, klussen kan een frustrerende taak zijn. Geef jezelf de tijd en de ruimte om het verkeerd te doen en te leren. Zo leerde ik dat je bepaalde materialen meerdere keren en voor enorm veel dingen kan gebruiken. Multiplex platen zijn namelijk ook heel handig voor projecten rondom huis, en die heb je als je veel klust waarschijnlijk al in huis. Als dat niet zo is, is het zeker een tip om die in huis te halen omdat ze zo divers in te zetten zijn.

Maak het af!

Doordat je jezelf de tijd en ruimte gunt, is de kans ook groter dat je het afmaakt. Let echter wel op! Als je alles te veel loslaat, kan het ook zijn dat je enthousiasme wegebt of dat je het project vergeet. En niks is zo bevredigend als een afgemaakt klusproject.