Ontspannen is zeer belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier om dat te doen. Sommigen komen tot rust bij een wandeling door de natuur. Anderen houden van mediteren of het lezen van een boek, praten met vrienden of het kijken van een film. Wat je ook doet, dat maakt niet uit, als jij je er maar relaxed door voelt. Je kan een ontspannen gevoel extra versterken door ook comfortabele kleding te dragen. 

Eerst: de broek

Broeken zijn veelal de kledingstukken die het minst comfortabel zitten. Spijkerbroeken zijn ruw en vaak niet zo rekbaar, dus kunnen ze soms een knellend gevoel geven. Een fijne broek om in te relaxen is een aanrader. Een comfort broek dames, voor de dames onder ons met een maatje meer, is heerlijk voor als je even wil genieten van je vrije tijd. Wat ook altijd een goede optie is: sportmerken hebben vaak ook hele fijne joggingbroeken, die heerlijk zacht zijn. Vind je dat duur, dan kan je deze ook prima tweedehands vinden. Dat is goed voor je portemonnee en voor het milieu! Maar bij een filmavondje kan je ook gewoon in je pyjama gaan zitten. Dus voorzie jezelf van een pyjama dames grote maten en voel je lekker rustig en zacht!

De top

Afhankelijk van de temperatuur en setting kan je kiezen voor lange of korte mouwen. Lange mouwen van bijvoorbeeld een wijde hoodie zijn fijn omdat je je dan helemaal kunt verstoppen in je trui. Dat voelt bijna als je eigen warme nestje. Het grootste ding is ook dat comfortabel vaak betekent: ruim. Zodat je er vrij in kunt bewegen. Vermijd dus strakke kleding. Ook met korte mouwen is dat geen probleem. Een oversized T-shirt zit superlekker en is tegenwoordig ook weer best wel in. 

Schoeisel

Hopelijk hoef je geen schoenen aan bij de activiteit die jij kiest om te ontspannen. Tenzij je natuurlijk van iets als wandelen houdt. In dat geval is het zaak om fijne wandelschoenen aan te schaffen die je voeten ondersteunen zodat je ze niet al te veel gaat voelen. Buiten zijn kan ook heel fijn zijn met blote voeten, maar dat is voor stukken lopen weer minder praktisch. Voor de binnenblijvers: pantoffels of dikke sokken! De hoofdzaak is om je voeten lekker warm te houden zodat je ze vergeet. Dikke sokken zijn fijn, maar wel glad op houten en stenen vloeren, dus als je een beetje onhandig bent is dat misschien niet zo’n goed idee. Maar dan zijn er altijd nog pantoffels, die een antislipzool hebben. Alles mag, als je je er maar comfortabel in voelt!