In de jaren '20 van de vorige eeuw, inmiddels 100 jaar geleden, was het heel gebruikelijk voor mannen om een pak te dragen. Tegenwoordig wordt een pak enkel nog gedragen voor speciale gelegenheden of als je een bepaalde functie hebt, zoals advocaat. Vrijetijdskleding voor mannen is nu vooral comfortabel, functioneel en heel erg afhankelijk van iemands persoonlijke stijl. Maar steeds meer mannen zetten langzaam weer een tegenbeweging in en dragen pakken als fashion statement.

Kleren maken de man

Kleren maken de man, dat is een uitspraak die je vaak hoort. Of je het daar nu mee eens bent of niet, het is wel een interessant statement. Kleding heeft namelijk invloed op hoe je je voelt. Als je in een joggingpak loopt, dan voel je je meestal relaxt en sportief. En als je een keertje uitpakt en je mooiste pak aantrekt, dan geeft dat ook een bepaald gevoel. Veel mannen kennen dit gevoel heel goed. Ze voelen zich stijlvol, elegant. Als een echte gentleman. En dat heeft invloed op hoe ze zich gedragen. In een pak zie je er niet alleen goed en representatief uit, je voelt je ook zo. Als je naar jezelf kijkt in de spiegel terwijl je een pak draagt, dan kan dit je een flinke boost geven in je zelfverzekerdheid.

Wat vinden vrouwen van een man in pak?

Als het gevoel wat je als man krijgt als je een pak draagt nog niet genoeg reden is om pakken te dragen, dan is de volgende reden dat misschien wel. Als je om je heen vraagt wat vrouwen van mannen in pak vinden, dan is het antwoord dat ze dat vaak zeer aantrekkelijk vinden. Een man in pak straalt namelijk uit dat hij succesvol is en zijn zaken op orde heeft. Hij geeft duidelijk om de verzorging van zijn uiterlijk en straalt leiderschap uit. De meeste vrouwen kunnen dit erg waarderen in een man, en vinden een man in pak dan ook aantrekkelijker dan een man in joggingbroek, bijvoorbeeld.

Een pak is een must

Of je je dagelijkse stijl nu wilt veranderen naar dat van een echte gentleman, of je pak enkel uit de kast trekt voor de naar jouw mening juiste gelegenheid, een ding kunnen we wel stellen: elke man zou tenminste één pak in zijn kast moeten hebben hangen. En dan natuurlijk wel een pak met de juiste pasvorm.

Dus, wat vind jij? Zouden we de geschiedenis van herenmode van 100 jaar geleden weer moeten herhalen, of zouden we pakken gewoon moeten laten voor het werk en speciale gelegenheden?